Van Swieten Society

Het Mini Mozart festival is een initiatief van de Van Swieten Society en wordt georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg. Het eerste concert is zowaar helemaal niet van de VSS, maar komt voor rekening van het Orkest van de Achttiende Eeuw, die op zondag 15 oktober de Mozart opera La Clemenza di Tito semi-geënsceneerd zal uitvoeren (om 15.00).

  •  zondag 15 oktober 15:00 uur ‘La Clemenza di Tito’ door Orkest van de Achttiende Eeuw olv Kenneth Montgomery. Voor tickets, klik hier.
  •  maandag 16 oktober 20:00 uur speelt de VSS het eerste van twee kamermuziek concerten: Mozarts Gouden Jaren, met onder andere het eerste pianokwartet en het klarinetkwintet.Voor tickets, klik hier.
  • woensdag 18 oktober 20:00 speelt de VSS een programma met allemaal Mozart kwintetten: één van de grote strijkkwintetten, het hoornkwintet, een pianoconcert met een intieme kamermuziek strijkers bezetting en natuurlijk mag Eine Kleine Nachtmusik niet ontbreken. Voor tickets, klik hier.
  • vrijdag 20 oktober 12:30 uur  spelen Petra Somlai en Bart van Oort het gratis lunchconcert in de Hertz zaal, met sonates voor één en twee fortepiano’s van Mozart.
  • vrijdag 20 oktober 20:00 uur is de finale van het festival met een uitzinnig programma van soloconcerten met meerdere solisten. U hoort Chio mi scordi di te, voor sopraan, piano en orkest; de Sinfonia Concertante voor vier blazers; de Sinfonia Concertante voor drie strijkers; en het concert voor twee fortepiano’s; dat alles samen met het jonge Haagse barokorkest Symphonie Atlantique. Solisten zijn uiteraard Van Swietenaren aangevuld met collega’s uit alle windstreken. Dit programma is nooit vertoond en gezien de complexiteit zal dat ook niet snel meer voorkomen. Voor tickets, klik hier.

Maar dat is nog niet alles. De kamermuziekconcerten op maandag, woensdag en vrijdag worden voorafgegaan door een gratis voorprogramma, zoals u van ons gewend bent. Op vrijdag 20 oktober begint om 9:30 de fortepiano marathon waarin alle 18 pianosonates van Mozart gespeeld worden. Daarbij zult u onder andere de fine fleur van de fortepiano masterstudenten van de afgelopen jaren kunnen horen. Tussendoor is er het lunchconcert en een fraaie lezing over Mozart.

Wij hopen u met dit festival uit te dagen om u onder te dompelen in de meesterwerken van Mozart. Zonder twijfel komt u elke keer verfrist en met een glimlach naar buiten.