GIOACCHINO ROSSINI
van Chef d’oeuvre naar Hors-d’oeuvre
Het genie van Gioacchino Rossini is bijna niet te bevatten. Hij schreef zijn negendertig opera’s, waaronder een aantal van de beroemdste aller tijden, in maar 19 jaar. Voor zijn Barbier van Sevilla had hij maar 12 dagen nodig terwijl een team van componisten recentelijk bij wijze van experiment er ruim drie keer zo veel tijd voor nodig had om de opera noot voor noot over te schrijven.
Na een sabbatical van 25 jaar keerde hij in 1855 terug naar Parijs waar hij opnieuw beroemd werd om zijn muzikale en culinaire soirées, waarin hij kamermuziek presenteerde die hij “Zonden van hoge leeftijd” noemde. Wat betreft de lyrische strijkers, spectaculaire ouvertures en culinaire verrassingen zondigen wij graag mee.
Duo voor cello en bas in D
Semiramide voor viool en altviool
Strijkerssonates 1 in G en 6 in D
In de pauze wordt het publiek gefêteerd op
een culinaire ‘Rossini special’.
Zo 2 december | 15.30 | Amsterdam | Waalse Kerk |
Ma 10 december | 20.00 | Utrecht | Tivoli Vredenburg |